Na Lapišnici počeo skup podrške institucijama RS

Okupljeni građani nose transparente sa porukama "Granica postoji", "Doboj je uz Dodika"

22.09.2023. 18:13
  • Podijeli:
okupljanje_istočno_sarajevo_srna 1-650dbcbbb0f6d.webp Foto: Srna

Na međuentitetskoj granici u mjestu Lapišnica u opštini Istočni Stari Grad počeo je mirni skup u znak podrške institucijama Republike Srpske.

Skupu podrške "Granica postoji" prisustvuju izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, načelnici opština u sastavu grada i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Okupljeni građani nose transparente sa porukama "Granica postoji", "Doboj je uz Dodika".

Skup obezbjeđuju pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova Republike Srpke.

Skupovi podrške prethodno su održani na granici sa Federacijom BiH u Istočnom Sarajevu, kod Doboja, u opštini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle, zatim u Nevesinju, Koprivni kod Oštre Luke, te Lukama kod Vlasenice, u Foči i Ribniku.

Sa skupova pod motom "Granica postoji", koji su počeli 1. septembra, građani su poručili da u BiH neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

Građani Srpske odlučili su se na ovakav potez nakon što im je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Sud BiH je potvrdio 11. septembra, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()