Amidžić upozorio: Ukoliko se ne usvoji budžet, godinu počinjemo teško

"Imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM"

06.11.2023. 12:22
  • Podijeli:
Srdjan Amidzic_Grad Banjaluka-649ebdf975675.webp Foto: Grad Banjaluka

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara u postupku je izrade budžeta za narednu godinu, a ukoliko ne bude saglasnosti o budžetu, narednu godinu institucije na nivou BH započeće privremenim finansiranjem, izjavio je resorni ministar Srđan Amidžić.

"Imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM i sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje institucija, s jedne strane, a uštede i racionalan pristup, s druge strane", istakao je Amidžić.

On je napomenuo da mu je u ovom momentu jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u budžetu, ali da je činjenica da drugačije ne može, jer je postojeći okvir prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već, naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

"Moj plan je da do kraja novembra Savjet ministara razmatra prijedlog budžeta i tada će nam biti jasno da li postoji šansa da budžet bude usvojen, odnosno, da li ima političke saglasnosti o tome", naveo je Amidžić.

On je dodao da je, ukoliko budžet ne dobije podršku Savjeta ministara, jasno da će se naredna godina započeti privremenim finansiranjem, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()