Pogledajte kako iz zraka izgleda prvi “viseći” kružni i gradilište Lidla u Sarajevu

Kanton Sarajevo postao veliko gradilište

07.05.2024. 17:34
  • Podijeli:
sarajevo gradnja IX transverazala screenshot-663a3bf262ab7.webp Foto: Screenshot

U sarajevskoj općini Novi Grad aktivno je nekoliko gradilišta saobraćajne infrastrukture. Među njima su i tri kružna toka. Jedan od njih je i "viseći" kružni tok koji spaja ulicu Safeta Zajke sa IX transverzalom.

Osim ovog kružnog toka na spoju IX transverzale i ulice Džemala Bijedića gradi se još jedan kružni tok, a treći također u ulici Džemala Bijedića koji spaja ovu ulicu sa glavnom gradskom saobraćajnicom kod GRAS-a.

U ulici Džemala Bijedića nalazi se i gradilište budućeg trgovačkog objekta njemačke kompanije Lidl, jedan od dva gradilišta ove kompanije u Kantonu Sarajevu. Drugi objekat ove kompanije u KS gradi se u Vogošći.

Pogledajte video iz zraka kompletne ove lokacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()