Otvorena ski sezona na Bjelašnici, stotine građana na besplatnom noćnom skijanju

Olimpijska ljepotica u najljepšem ruhu

09.12.2023. 21:15
  • Podijeli:
bjelasnica klix-6574bf24eadd5.webp Foto: Klix.ba

Ljubitelji skijanja u BiH došli su danas na svoje na Bjelašnici, gdje je svečano otvorena nova ski sezona. Olimpijski centar Bjelašnica i Igman pozvao je sve zainteresirane na besplatno noćno skijanje koje je započelo danas u 18:30 sati na ski liftu K1.

"Noćno skijanje će biti moguće na stazi Kolijevka, pružajući nezaboravan doživljaj pod svjetlima staza. Uzbuđenje se nastavlja i u nedjelju, 10. decembra, kada će biti otvoreno dnevno skijanje na šestosjedu i stazi Kolijevka", istakli su jučer iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, javlja Klix.ba.

Posjetitelji su posebno pozvani da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za noćno skijanje, jer je ulaz besplatan za sve. Ova specijalna ponuda omogućava skijašima da uživaju u čarima staza pod zvijezdama, stvarajući nezaboravne trenutke na samom početku sezone.

Osim toga, od sutra, skijaši će moći uživati u značajnim popustima od 40% na dnevne karte, što dodatno potiče ljubitelje zimskih sportova da posjete Bjelašnicu i uživaju u vrhunskom skijanju.

"Pune dvije sedmice naš tim osnježivača se bori sa izazovima vremenskih uvjeta, uključujući snažne vjetrove i visoke temperature. Zahvaljujemo se našem posvećenom timu osnježivača, vozačima mašina i svim ostalim timovima koji su neumorno radili kako bi pripremili staze i skijalište za nadolazeću sezonu 2023/24", dodali su iz Olimpijskog centra.

U narednim danima, pripreme se nastavljaju, a ljubitelji skijanja mogu očekivati otvaranje drugih staza i pun kapacitet skijališta, pružajući vrhunski doživljaj skijanja na Bjelašnici. Sezona je službeno otvorena, a avantura na snježnim padinama Bjelašnice tek počinje!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()