O femicidu u novom izdanju emisije “Iskreno sa Dejanom”

Srijeda u 20.35 sati na UNA TV

20.03.2024. 12:00
  • Podijeli:
una_ISKRENO SA DEJANOM-65f04bbba92d2.webp Foto: UNA

U posljednje 3 godine u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji više je od 200 slučajeva zakonski neregulisanog femicida. Ubijene su, samo zato što su žene.

U novoj epizodi “Iskreno sa Dejanom” u srijedu 20. marta u 20.35 časova na UNA TV govoriće žene koje su pretrpjele neki od oblika nasilja, ali i stručnjaci koji pomažu žrtvama da se izbore sa traumama.

Slađana Marinković je ćerka Milice Marinković koja je ubijena od strane svog tadašnjeg partnera, koji je Milicu polio benzinom i zapalio, a Slađana je svemu tome svjedočila. Fahira Paripović je žrtva porodičnog nasilja koje je trajalo godinama. Nekoliko puta je boravila u sigurnoj kući, a sada je uspjela da prekine začarani krug zlostavljanja. Milijana Krsmanović je postala žrtva nasilja nakon što je rodila treće dijete i izgubila vid. Suprug i njegova porodica su joj napravili pakao od života.

Hajrija Ramadani osnivač je i predsjednica udruženja Hajr iz Srbije - prvog udruženja u Evropi koje su osnovale žrtve nasilja. I sama je prošla kroz isto, izborila se i sada pomaže drugim ženama.

Voditeljka Dejana Rosuljaš ugostiće još i koordinatora sigurne kuće u Banjaluci i psihologa Amelu Bašić Tomić i psihoterapeutkinju Dijanu Đurić.

UNA TELEVIZIJA dostupna vam je putem:

· MTEL (na poziciji 22)

· SUPERNOVA

o BlicNET (na poziciji 19)

o Elta Kabel (na poziciji 19)

o Telrad (na poziciji 19)

o KALDERA KDS (na poziciji 19)

· TELEMACH

o HS Kablovska Televizija (na poziciji 69)

o HKB Net (na poziciji 69)

o M&H Company (na poziciji 69)

· BH Telecom (na poziciji 54)

· MUX D digitalno emitovanje (na poziciji 2)

· HomeTV – Eronet (na poziciji 30)

· TXTV (na poziciji 168)

· mSAT - Lista 1 (na poziciji 120) i Lista 2 (na poziciji 66)

· MAX TV (na poziciji 20)

· WIRAC (na poziciji 22)

· TERC KTV (na poziciji 130)

· MEDIASKY (na poziciji 25)

· AMBNET (na poziciji 12)

· Stokic KDS (Doboj) - na poziciji 24

· Miss KDS (Bihać) - na poziciji 202

· KDS Ortak (na poziciji 35)

· Logosoft (na poziciji 630)

· DINNET na poziciji 30

· KTV E-G-E na poziciji 12

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 9

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 4 - RS

· ZipZap IPTV (Zenica) na poziciji 23

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()