Njemački investitor raskinuo ugovor u BiH, bez posla ostala 123 radnika

Poslodavac iz Njemačke raskinuo je poslovno tehnički ugovor sa fabrikom

02.05.2024. 10:50
  • Podijeli:
verdi teslic screenshot-6633428f1f518.webp Foto: Screenshot

Sredinom ovog mjeseca 123 radnika firme “Verdi” u Tesliću ostalo je bez posla jer je poslodavac iz Njemačke raskinuo poslovno-tehnički ugovor sa fabrikom zbog nerednove uplate poreza i doprinosa.

Riječ je o fabrici iz sektora tekstilne industrije, otkrio je Danko Ružičić, predsjednik Sindikata tekstila, kože i obuće RS.

– Poslodavac iz Njemačke raskinuo je poslovno tehnički ugovor sa fabrikom jer nisu isplaćivali redovno pune plate sa porezima i doprinosima. Radi se na tome da neko iz menadžmenta, ne isti vlasnik, otvori novu fabriku na drugom mjestu kako bi se radnici ponovo zaposlili i već se odmaklo u toj namjeri. Nadamo se da će se firma vratiti i naše kolege dobiti posao – kaže Ružičić, izvijestio je Mondo.

Ružičić je na pres konferenciji u Banjaluci govorio o stanju ovom sektoru i uticaju povećanja minimalca na plate radnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()