Nastavljen rast izvoza oružja i municije iz BiH

Samo u februaru izvoz je bio 34,3 miliona, što je za čak 104,7 posto više u odnosu na januar ove godine

25.03.2024. 15:40
  • Podijeli:
oruzje_pixabay-1669203274305.webp Foto: Pixabay

Izvoz oružja i municije iz Bosne i Hercegovine nastavlja rasti i u ovoj godini.

Za dva mjeseca ove godine ovaj izvoz je iznosio 51,1 milion KM, što je za više od četvrtine, odnosno za 27,6 posto više nego u istom periodu prošle godine kada je taj iznos bio 40 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Samo u februaru izvoz je bio 34,3 miliona, što je za čak 104,7 posto više u odnosu na januar ove godine.

U cijeloj prošloj godini izvoz ovih proizvoda bio je 320 miliona maraka, a očekuje se da će ove godine biti nadmašen, s obzirom na brojne nove ugovore koje su potpisale naše kompanije a čija se realizacija očekuje tokom 2024.

Rast izvoza namjenske industrije značajan je i jer dolazi u vrijeme kada ukupni izvoz iz BiH pada, najviše zbog dramatičnog pada u vrijednosti izvezene električne energije i nekih ruda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()