Lidl u BiH gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM

Počela je i gradnja marketa u Gračanici kao i u Mostaru

08.05.2024. 15:00
  • Podijeli:
thumbnail_PRAZNIČNO RADNO VREME U LIDLU-6630ac32efd43.webp Foto: Promo

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH.

Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao.

Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gadnja samo ovog objekta koštati čak 100 miliona eura. Riječ je o ključnom objektu za poslovanje kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini.

Činjenica da će biti uloženo 100 miliona eura dodatno potvrđuje Lidlovu posvećenost razvoju lokalne ekonomije i zajednice.

Kako smo ranije pisali, ovaj logistički centar će biti ključna karika u distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica. Prostirat će se na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od 8 fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine.

Inače, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji nekoliko marketa, zapošljavanju i obuci radnika itd. Mnogi naši sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini.

Prije nekoliko dana počela je gradnja prvog maloprodajnog objekta u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, a BiznisInfo.ba je otkrio da je Lidl kupio i parcele u Vogošći i Lukavici.

Počela je i gradnja marketa u Gračanici kao i u Mostaru.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()