Lidl počeo gradnju objekta u još jednom gradu u BiH

Planiran posao za oko dvije hiljade ljudi

26.04.2024. 11:35
  • Podijeli:
PRAZNIČNO RADNO VREME U LIDLU-66263b0d10651.webp Foto: Promo foto

Lidl je počeo gradnju objekta i u Mostaru. Ova kompanija će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvije hiljade ljudi.

Lidl trgovina će biti završena sredinom novembra ove godine, sudeći prema tabli na gradilištu u Centru 2 u Mostaru. LIDL je globalno prisutan lanac supermarketa koji se ističe svojom kombinacijom povoljnih cijena i visokokvalitetnih proizvoda.

Njihove trgovine nude raznolik asortiman proizvoda, uključujući svježe namirnice, prehrambene proizvode, kućanske potrepštine i odjeću. Osim toga, LIDL često nudi i posebne akcije i promotivne ponude koje privlače mnoge kupce. Svojim praktičnim rasporedom trgovina i pažljivo odabranim proizvodima, LIDL je postao omiljeni izbor za mnoge potrošače koji traže dobar omjer cijene i kvalitete. Kompanija se uveliko sprema za početak rada na našem tržištu.

U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Trgovina će se graditi na lokaciji gdje je nekada bio vodeće mlinsko-pekarsko poduzeće u Hercegovini i Mostaru Žitopromet, a u sklopu izgradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa “Projekt C2” koji uključuje izgradnju dvije stambeno poslovne zgrade, piše Bljesak.info.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada  stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvijje hiljade ljudi. Lidl je u Bosni i Hercegovini registriran još 2021. godine, a u razdoblju do danas njemačka kompanija je angažirala više od 100 radnika, a osnivački kapital kompanije iznosi 284,5 mil KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka.

Pokrenuli su gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka i započeli izgradnju marketa u Sarajevu, Gračanici, izgradili objekt u Bijeljini te s radovima započeli u Mostaru.

Podsjetimo i mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je gostujući u podcastu Bljesak Live da Gradska upravi radi na jačanju gospodarske klime i privlači investitore. ”Stvorili smo sve preduvjete, oni će doći u Grad Mostar”, rekao je Kordić.

“Razgovori s LIDL-om traju, i imat ćemo dva LIDL-a u gradu Mostaru već sljedeće godine”, rekao je gostujući u live podcastu portala Bljesak.info gradonačelnik Mostara Mario Kordić krajem 2023. godine.
 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()