Lavrov razgovarao sa zvaničnicima Srbije: Posebna pažnja posvećena situaciji u BiH

Tema razgovora bila situacija na Balkanu

07.05.2024. 15:10
  • Podijeli:
sergej lavrov - 1 mart2024 - profimedia-65f3549acf3e8.webp Foto: Profimedia

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je jučer telefonski sa visokim zvaničnicima Srbije, a tokom razgovora dotaknuli su se i situacije u Bosni i Hercegovini, saopštilo je ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

Telefonskom sastanku prisustvovali su predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ministar vanjskih poslova Srbije Marko Đurić.

Kako se navodi u saopštenju, jedna od tema koje su se istakle tokom razgovora bila je situacija na Balkanu, uključujući situaciju u Bosni i Hercegovini.

“Posebna pažnja bila je posvećena situaciji na Balkanu, rješavanju problema Kosova, te situaciji u i oko Bosne i Hercegovine. Također su naveli jednoglasnost u razumijevanju potrebe oslanjanja na međunarodno pravo i temeljne Rezolucije 1031 i 1244 Vijeća sigurnosti UN-a”, dodaje se.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()