Košarac odgovorio Konakoviću: Ako se Bakir naljuti, Trojke neće biti ni u platama ni u robnoj razmjeni

Nastavlja se "obračun" koalicionih partnera

21.04.2024. 11:43
  • Podijeli:
stasa-kosarac-una-6 Cropped (1).jpg Foto: UNA

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac osvrnuo se na izjave šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića u kojima je ismijavao odluku NSRS da legalizuje isplatu plata u gotovini.

U obraćanju na društvenoj mreži Instagram, Košarac je rekao kako Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku RS-a za imenovanje u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

"Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u Republici Srpskoj. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama kao ni u robnoj razmjeni", rekao je Košarac.

Također, naglasio je kako je Trojka konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice.

"No, RS nema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je Republika Srpska uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama s Trojkom", poručio je Košarac.

Podsjetimo, Konaković je u izjavi komentirao odluku NSRS te je pojasnio kako su zbog sankcija došli u fazu da legaliziraju isplatu plate "na ruke".

"Došli su u fazu da zakonima odobravaju 'platu na ruke'. Naredna faza je novi član koji propisuje 'dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate'. Sve dok svijetom hara digitalizacija", napisao je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()