Konačno: Od petog marta se leti iz Tuzle za Istanbul

Prvi put da je Tuzla povezana s Istanbulom redovnom zračnom linijom

13.02.2024. 15:00
  • Podijeli:
luminwings facebook-656743d2313a6.webp Foto: Facebook

Grčki avioprijevoznik Lumiwings zakazao je uvođenje letova između Tuzle i Istanbula nakon što je dobio dozvolu za pokretanje operacija između dva grada.

Usluga, koju će subvencionirati lokalne vlasti u Tuzli, započet će 5. marta i letit će dva puta sedmično, svakog utorka i nedjelje, avionom Boeing 737-700, javlja Ex-Yu Aviation.

To postaje šesta ruta ove aviokompanije iz Tuzle nakon što je prošlog decembra pokrenula operacije iz grada za Esbjerg, Halmstad, Maastricht, Saarbrucken i Stockholm Skavsta.

To je prvi put da je Tuzla povezana s Istanbulom redovnom zračnom linijom.

"Planirani letovi će se obavljati dva puta sedmično (utorkom i nedjeljom), a zainteresovani putnici već od danas mogu kupiti karte po promotivnoj cijeni od 51 euro u jednom smjeru", istaknuli su ranije iz Vlade TK.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()