Ko sve dobija nova auta u FBiH: Za limuzine zvaničnicima po 150 hiljada KM

Ima se, može se...

26.04.2024. 17:20
  • Podijeli:
automobili-fotopixabay.jpg Foto: Pixabay

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 31. sjednici, održanoj 8. aprila 2024. godine, donijela je odluku o nabavci službenih automobila ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM.

Riječ je o odluci o odobravanju nabavke službenih putničkih automobila i teretnog vozila službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, piše BiznisInfo.ba.

Odluka sutra stupa na snagu.

Odlukom se odobrava Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine nabavka službenih putničkih automobila, za potrebe budžetskih korisnika.

Najskuplja vozila dobit će premijer Federacije BiH i Ured predsjednice, a ona će koštati po 150 hiljada KM. Riječ je o vozilima visoke klase. Dopremijeri će dobiti vozila u vrijednosti od po 120 hiljada KM.

Ovo je spisak svih koji će dobiti nova vozila:

Sredstva potrebna za nabavku vozila obezbijeđena su u budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Nova vozila dobit će Porezna uprava FBiH, dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine – Federalni Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, drugi dopremijer FBiH – Federalni ministar finansija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno tužilaštvo, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo pravde, Ured predsjednice Federacije BiH i premijer Federacije BiH, svako u okviru svoje nadležnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()