Johanson očekuje da će Hrvatska ući u Šengen

Johansonova je podsjetila da prvi put od 2011. godine postoji novi podstrek

08.12.2022. 10:22
  • Podijeli:
europska-evropska-komisija-reuters-1666874582242.webp Foto: Reuters

Evropski komesar za unutrašnje poslove Ilva Johanson izjavila je da očekuje punu podršku Hrvatskoj za ulazak u Šengensku zonu, te da se nada da će se riješiti i pitanje učlanjenja Rumunije i Bugarske.

Ona je po dolasku na sastanak Vijeća EU za unutrašnje poslove skrenula pažnju na problem registracije ulazaka u zemlju u pojedinim članicama EU izvan Šengenske zone, naglasivši potrebu da se to radi na propisan način.

Johansonova je podsjetila da prvi put od 2011. godine postoji novi podstrek za pitanje priključivanja Rumunije i Bugarske Šengenskoj zoni i da se nada da će Evropski savjet danas donijeti odluku i o učlanjenju te dvije zemlje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()