Izgradnja Lidlovog objekta u Gračanici počinje u ponedjeljak

Izgradnju objekta vršiti gračanička firma Roading

20.03.2024. 21:29
  • Podijeli:
thumbnail_Lidl prodavnica u Kraljevu-65718d177dcd4.webp Foto: Promo

U industrijskoj zoni u Gračanici u ponedjeljak će početi izgradnja maloprodajnog Lidlovog objekta, potvrđeno je za Klix.ba.

U neposrednoj blizini raskrsnice puteva koji vode prema Tuzli, Doboju, centru Gračanice i Petrovu smještena je industrijska zona u kojoj je svoju parcelu pronašao i njemački trgovački lanac Lidl.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, Lidl je od nadležnih gračaničkih službi ishodovao sve neophodne dozvole, a gradilište, odnosno radovi na njemu su prijavljeni inspekciji.

Saznajemo da će izgradnju objekta vršiti gračanička firma Roading, a na parceli se već izvjestan period vrše pripremni radovi koji su uvertira u zvanični početak građevinskog formiranja maloprodajnog objekta.

Kako je potvrđeno za naš portal, izgradnja maloprodajnog objekta počet će u ponedjeljak, a lokalitet koji je Lidl izabrao u ekonomskom kontekstu je idealan, uzmemo li u obzir da se nalazi u neposrednoj blizini glavnog magistralnog puta Tuzla – Doboj, tačnije uz samu raskrsnicu puteva koji dodatno vode prema centru Gračanice i Petrovu.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine, a predviđeno je da one budu u gradovima sa više od 30 hiljada stanovnika. Njemački trgovački lanac u našoj zemlji bi trebao investirati milijardu konvertibilnih maraka.

Prvi objekat je već izgrađen i on se nalazi u Bijeljini, proteklog utorka u Sarajevu je počela izgradnja maloprodajnog objekta i to u naselju Halilovići, na spoju Devete transverzale.

Također, u Lepenici nadomak Sarajeva, ovaj maloprodajni lanac gradi distributivni centar, a radovi su u toku i u Istočnom Sarajevu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()