Iz Sindikata poručili: Nismo zadovoljni, ali ni apsolutno nezadovoljni

Vlada Republike Srpske odlučila da će najniža zagarantovana plata biti 900 maraka

28.12.2023. 12:17
  • Podijeli:
sindikad rs una-658d58ac62c6d.webp Foto: UNA

Najniža zagarantovana plata u Republici Srpskoj od Nove godine će iznositi 900 KM, odlučila je Vlada RS na sjednici u četvrtak.

Tim povodom reagovali su iz Saveza sindikata Republike Srpske, koji su naveli da Vlada RS nije uvažila njihov zahtjev.

"Nastavljamo pregovore”, poručila je predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić, reagujući na odluku Vlade RS da mininalna plata u idućoj godini bude 900 KM.

“Republika Srpska je, u ovom trenutku, sa ovom odlukom, negdje u boljoj poziciji u odnosu na okruženje. Dobar korak. Nismo zadovoljni, ali nismo ni aposlutno nezadovoljni. Ne odustajemo od našeg zahtjeva”, kategorična je Mišićeva.

Kaže da će biti potpuno zadovoljni kada radnici sa svojom platom budu mogli podmiriti sve obaveze.

“Moraju se povećati sve plate”, zaključila je ona.

Generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske Goran Stanković je podsjetio radnike da najniža plata predstavlja osnovnu platu.

"Sva uvećanja plate idu na iznos te najniže plate: minuli rad, prekovremeni rad. Ukoliko bude problema, ukoliko se ne budu isplaćivale plate na taj način, pozivam radnike da se obrate Sindikatu”, rekao je on, naglasivši da je važno da se poštuju zakonski propisi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()