Ifet Feraget: Imam nove podatke o istrazi o ubistvu Dženana Memića. Problemi će biti i veći

Advokat Memića otkrio

02.02.2024. 16:50
  • Podijeli:
ifet_feraget - armin durgut  pixsell-1669279822731.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Ifet Feraget, advokat porodice Dženana Memića, kazao je da se sada, kada se govori o stradanju ovog mladića, može slobodno reći da je riječ o ubistvu.

Feraget je to kazao nakon današnjeg ročišta Trećestepenog vijeća Suda BiH, održanog po žalbama odbrana Alise Ramić, ranije Mutap i Hasana Dupovca, te Tužilaštva BiH na prošlogodišnju presudu Apelacionog vijeća Državnog suda koje je Dupovca osudilo na tri, a Alisu Ramić na dvije i po godine zatvora, zbog prikrivanja dokaza o smrti mladića Dženana Memića. Feraget se referirao na izlaganje državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića.

"Danas smo čuli od tužioca, a tužilac ima pravo da da svoju pravnu definiciju, iz njegovih usta čuli smo riječ ubistvo. Danas to slobodno možemo reći. Kada se desi ubistvo pred svjedokom, a svjedok lažno svjedoči, a tužioci i MUP KS istražuju saobraćajnu nesreću koja se nije desila, onda je sasvim jasno zašto smo došli u ovu situaciju i zašto smo potrošili osam godina da dođemo barem do dijela istine, a to je da su ovi ljudi, koji su danas bili u sudnici, kako reče Muriz Memić, itekako doprinijeli cijeloj ovoj situaciji. Očekujem da se udovolji žalbi Tužilaštva, a konačnu odluku prepuštamo Sudu i mi ćemo je poštovati. I napominjem, pravosnažnu odluku Suda nećemo komentarisati, jer se pravosnažne odluke Suda ne komentarišu", kazao je Feraget, javlja Raport.

Na pitanje novinara, da li ima informacije o toku istrage o ubistvu Dženana Memića koju vodi Tužilaštvo BiH, Feraget je kazao:

"Imam podatke o istrazi, ali ne mogu ništa reći. Mogu reći samo jednu stvar, a to sam rekao i prije osam godina. Dok u MUP-u KS sjede ljudi koji su involvirani u zataškavanje ubistva Dženana Memića, a ima ih dosta i dok u Kantonalnom tužilaštvu KS sjede tužioci, a neki su prešli i u Državno tužilaštvo, koji su involvirani u zataškavanje ubistva Dženana Memića, dok se ne riješi ovaj slučaj, dok se ne riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića, ja svima mogu poslati poruku problemi će biti i veći. Jer ko trpi staru nepravdu, on poziva novu da mu dođe kući", zaključio je Feraget.

Podsjećamo, na današnjoj žalbenoj sjednici Trećestepenog vijeća Suda BiH, advokati Alise Mutap-Ramić i Hasana Dupovca, zatražili su da Sud oslobodi njihove branjenike, dok je Tužilaštvo BiH zatražilo da im se kazne povećaju.

Trećestepeno vijeće Suda BiH u sastavu Darko Samrdžić, predsjedavajući, te članovi Hilmo Vučinić i Redžib Begić, odluku će donijeti naknadno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()