Gubitak vlasti znači i gubitak volje za rad: To potvrđuje rad bh. opozicije

Promjene su neohodne da bi djelovanje opozicije imalo smisla

28.09.2023. 21:39
  • Podijeli:

Šta to vlast ima, čega se teško odreći? Kolliki je težak rastanak od vlasti najviše vidimo po opoziciji u Bosni i Hercegovini. Pa tako se postavlja pitanje da li zbog tog gubitka gube i volju za rad. Istražili smo šta bi to opozicija trebala da radi i djeluje, a kakva je situacija u Bosni i Hercegovini?

Šta bi trebala da radi opozicija u demokratskoj državi?

"Opozicija naravno ne bi smjela i ne bi trebala da se fokusira samo na vlast, prevedeno na naš jezik- na fotelje, pa će onda kobajagi biti bolje", ističe Žarko Papić, politički analitičar.

"Posao opozicije po definiciji bi trebao da bude jedna otvorena, iskrena, konstruktivna kritika, postojeće vlasti", ističe sociolog Vladimir Vasić.

Promjene su neohodne da bi djelovanje opozicije imalo smisla.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()