Gradonačelnica Sarajeva u posjeti New Yorku

Prisustvovat će Globalnom samitu Mreže jakih gradova

19.09.2023. 07:32
  • Podijeli:
benjamina karic facebook-650931110a703.webp Foto: Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nalazi se u New Yorku.

Kako je navela na društvenim mrežama ona će prisustvovati Globalnom samitu Mreže jakih gradova i održati sastanak sa tamošnjim gradonačelnikom.

“Stigla sam u New York, gdje mi je ukazana čast da Grad Sarajevo predstavljam na četvrtom Globalnom samitu Mreže jakih gradova.

Pored obraćanja na ovom važnom skupu, koji se održava na marginama 78. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, na moje veliko zadovoljstvo ponovo ću se sastati sa gradonačelnikom New Yorka, Ericom Adamsom.

Nakon Washingtona i Daytona, uspostava bliskih veza i sa New Yorkom, potvrda je snažnih prijateljskih i partnerskih veza koje naša zemlja ima sa SAD”, napisala je Karić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()