Građani Stoca izašli na ulice: Traže odgovornost za napad na četvoricu mladića

Protestna šetnja

09.04.2024. 17:42
  • Podijeli:
stolac klix ba-661561ca858ac.webp Foto: Klix.ba

Građani Stoca izašli na ulice grada povodom brutalnog napada na četvoricu mladića koji se preksinoć dogodio u naselju Masline, te protestnim okupljanjem, traže rasvjetljavanje nemilih događanja i odgovornost za napad koji se dogodio.

Stotinjak građana okupilo se ispred Prve osnovne škole kako bi iskazalo zabrinutost zbog novonastale situacije i događaja koji je potresao BiH.

Pod sloganom "Stolac protiv nasilja" oni protestnom šetnjom gradskim ulicama izražavaju nezadovoljstvo, te traže aktivnije uključivanje nadležnih kako bi se slučaj rasvijetlio i poduzele potrebne mjera da se nemile scene ne ponavljaju, javlja Klix.ba.

"Ovim mirnim protestom želimo skrenuti pažnju nadležnim institucijama na važnost sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da hitno pronađe počinioce ovih nedjela i javno ih imenuje. Također, apelujemo na Tužilaštvo HNK da potom promptno pokrene procesuiranje počinilaca.

Nedostatak akcije i transparentnosti u radu Tužilaštva predstavlja ozbiljan problem, a zataškavanje sličnih događaja i nekažnjavanje krivaca narušava povjerenje građana u pravosudni sistem", poruka je neformalne grupe građana koja je pozvala zabrinute stanovnika Stoca da se pridruže samoinicijativno ovom okupljanju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()