Evo koje cigarete će od 19. februara poskupjeti

Obaviještena Uprava za indirektno oporezivanje BiH

19.01.2024. 22:47
  • Podijeli:
cigarete-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Uprava Tvornice duhana Rovilj donijela je odluku o povećanju maloprodajnih cijena cigareta i o tome obavijestila Upravu za indirektno oporezivanje BiH.

Od 19. februara bit će skuplje cigarete Filter 160, Dunhill, Lucky Strike, Rothmans, Eva Slims, Diva i Drina.

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević potvrdio je za "Avaz" da su dobili odluku TDR-a o povećanju maloprodajnih cijena njihovih proizvoda.

Precizirao je da se po paklici cigareta plaća proporcionalna akciza u iznosu od 42 posto maloprodajne cijene i fiksna akciza od 1,65 KM po paklici i pripadajući PDV. Kovačević je također naglasio da se u BiH nije dizala akciza za cigarete u 2024. godini, te da je povećanje cijena rezultat poslovne politike TDR-a i lančanog poskupljenja raznih drugih vrsta roba i usluga u procesu proizvodnje cigareta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()