Elektronske kartice za javni prevoz za nezaposlene u Kantonu Sarajevo

Nezaposleni potrebno da dostave: Potvrdu ili fotokopiju kartona o redovnoj prijavi u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, jednu fotografiju, ličnu kartu na uvid

09.12.2022. 08:46
  • Podijeli:
tramvaji_sarajevski 3-1664291343180.webp Foto: Una

Nezaposlene osobe, registrovane u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, do 31. decembra mogu predati dokumente za izradu elektronskih kartica za javni prijevoz, saopćili su iz preduzeća GRAS.

Dokumenti se mogu predati na GRAS-ovim prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danom od 7 do 15 sati. Nezaposlene osobe za izradu elektronskih kartica trebaju dostaviti:

Potvrdu ili fotokopiju kartona o redovnoj prijavi u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo, jednu fotografiju, ličnu kartu na uvid.

U GRAS-u su napomenuli da će nezaposleni od februara sljedeće godine moći isključivo koristiti elektronsku karticu umjesto iskaznice.

Elektronske kartice su dio elektronskog sistema naplate u javnom prijevozu u Sarajevu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()