“Zvao me neki tip iz Njemačke i rekao da je moja supruga zapravo njegova žena. Bio je u pravu”

Njegova supruga je doslovno jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvjesnosti digao policiju na noge te prijavio njezin nestanak

04.03.2024. 16:20
  • Podijeli:
Brak (1)-63e39972914cc.webp Foto: Pixabay

Da je dvobračnost kažnjiva i da je istovremeno biti u dvije bračne zajednice protivno zakonu, uvjerila se 51-godišnja L.M.P. koju je jedan Općinski sud na istoku zemlje osudio na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje.

“Živjeli smo prije više od 30 godina u Bosni i dobili troje djece. Zbog rata smo izbjegli u Hrvatsku, a kako smo djecu htjeli krstiti, vjenčali smo se 1999. godine. Ona je 2016. otišla u Njemačku posjetiti našeg sina, da bi potom od ženina brata doznao da je otišla zapravo stanovitom Ž.M. u Dusseldorf. U telefonskom razgovoru mi je priznala da je to istina. Nakon nekog vremena vratila se u Hrvatsku zbog zdravstvenih problema. Bila je operirana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio je. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket na njeno ime. Otvorio sam ga i vidio dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za Ž.M. te da sada nosi i drugo prezime. Upitao sam je o čemu se radi da bi mi rekla da ju je Ž.M. nasamario i da je sve to laž”, ispričao je A.S., prvi suprug optužene žene za kojeg je onaj predbračni zavjet “u dobru i u zlu” svetinja.

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je doslovno jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvjesnosti digao policiju na noge te prijavio njezin nestanak.

“Nakon nekoliko dana sam je dobio na mobitel pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njezin Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći po nju. U oktobru 2017. L.M.P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam doznao da je opet otišla u Njemačku i to kod tog drugog čovjeka za kojeg se udala u tajnosti”, zaključio je ogorčeni prvi suprug optužene.

Jedno od njihove djece se prisjetilo kako je njihova majka tokom 2015. intenzivno koristila internet do kasno u noć pa joj je otac radi toga znao prigovarati.

Navedenim slučajem se bavio i vještak psihijatar dr. Dušan Mamula koji je analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene zaključio da je ista mogla shvatiti značenja svojih postupanja, da je mogla vladati svojom voljom i u konačnici da je bila ubrojiva te znala što radi, navodi Jutarnji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()