Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Prema informacijama, razlog krivične prijave je izjava Memića na Face TV u kojoj kaže da će 'pravdu uzeti u svoje ruke'

29.11.2022. 19:58
  • Podijeli:
muriz_memic - armin durgut - pixsell-1669279097710.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Zijad Mutap i Hasan Dupovac, koje je Sud Bosne i Hercegovine nedavno prvostepenom presudom oslobodio optužbe da su prikrivali dokaze o načinu na koji je Dženan Memić zadobio povrede u februaru 2016. godine od čijih je posljedica preminuo, podnijeli su krivičnu prijavu protiv oca stradalog Dženana, Muriza Memića.

Prema informacijama, razlog krivične prijave je izjava Memića na Face TV u kojoj kaže da će 'pravdu uzeti u svoje ruke'.

U tužbi su, kako tvrdi Muriz Memić, naveli da se 'boje za vlastitu sigurnost'.

Zijad Mutap je podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Ilidža, a Hasan Dupovac podnio u Policijskoj upravi Hadžići. Također, obojica su podnijela prijavu i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

18. novembra je održano pripremno ročište u Općinskom sudu u Sarajevu u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić protiv Muriza Memića. Alisa Ramić je tužila Muriza Memića za klevetu. Glavna rasprava će biti održana u martu.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je 24. novembra oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ. Mutap), Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića koji su se teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()