Zbog parkiranja na mjesta za osobe sa invaliditetom: Tokom septembra u Sarajevu kaženjeno 230 vozača

Iz istog razloga, osam vozila je premješteno specijalnim vozilom "pauk"

02.10.2023. 16:20
  • Podijeli:
Parking za ica sa invaliditetom-6422d738eeccf.webp Foto: OSI

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo tokom septembra izdali su 230 prekršajna naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Iz istog razloga, osam vozila je premješteno specijalnim vozilom "pauk", saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Od početka ove godine, policijski službenici Uprave policije izdali su 1.997 prekršajnih naloga po osnovu nepropisnog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a 49 vozila je premješteno.

"Građane podsjećamo da je za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200 KM. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo da poštuju saobraćajne propise i iskažu primjeren nivo svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom“, navode iz MUP-a.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno sprovođenje pojačane kontrole i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom, dodaje se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()