Zanimljivi odgovori: Da li ogovoranje kvari post?

Često se i na društvenim mrežama vode diskusije šta kvari post, a šta ne?

20.03.2024. 16:49
  • Podijeli:
top_žuta_tabija_ramazan_anadolija 1-641b3ab3ab031.webp Foto: Anadolija

Mnogo je zanimljivih odgovora po pitanju posta kod muslimana.

Često se i na društvenim mrežama vode diskusije šta kvari post, a šta ne?

Na web stranici IS BiH odogovoreno je na mnogobrojna pitanja vjernika vezana za post, a jedno od njih je jako zanimljivo.

Vjernici su upitali da li ogovaranje tokom posta znači i da je on prekinut.

Dr. Ahmed Purdić Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH odgovara na ova pitanja a zanimljivo je da prema njegovom tumačenju ogovaranje ne kvari i prekida post ali je svakako zabranjeno.

“Ogovaranje, beskorisna, svakojaka priča, gledanje u žene…. ne kvari post, ali umanjuje njegovu vrijednost i povlači za sobom grijeh. Te stvari su zabranjene i mimo ramazana, a posebno tokom posta.” napisao je u svom komentaru.

Ogovore na desetine pitanja možete pronaći ovdje

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()