Vozači oprez! Mokri kolovozi, smanjena vidljivost zbog magle

Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Velika Kladuša i Izačić pojačan je intezitet saobraćaja na izlazu iz BiH.

04.01.2024. 07:54
  • Podijeli:
Saobraćaj_vožnja_mokar put_akvaplaning_Foto Pixabay-1664021028327.webp Foto: Pixabay

U većini krajeva u Bosni i Hercegovini vozi se po vlažnim ili mokrim kolovozima, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle ili niske oblačnosti smanjena je vidljivost.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz, kao i na povremeno jake udare vjetra Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Velika Kladuša i Izačić pojačan je intezitet saobraćaja na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj će se odvijati usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac - Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

U FBiH radovi su u toku na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most.

Redovno održavanje rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija vrši se u noćnim časovima, od 23.00 do 5.00 časova, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()