Voz iskočio sa šina kod Konjica: Objavljen i bizarni razlog nesreće

Voz se sastojao od tehnički neispravne lokomotive 441 910 koja je prethodno danima stajala u Konjicu, spremna za popravak

10.12.2023. 17:13
  • Podijeli:
zeljeznice fbih - facebook 23-640b87ad8833e.webp Foto: Facebook

Voz broj 48108 koji je saobraćao od Konjica prema Sarajevu je sinoć, 9. decembra, iskočio iz šina na vijaduktu u Podorašcu što je ugrozilo i bezbjednost drumskog saobraćaja jer je prilikom iskakanja voza došlo do pada kamena (tucanika) na magistralnu cestu M17.

Prema informacijama koje je dobio portal Novi Konjic iz Željezničke stanice Konjic, voz nije bio propisno sastavljen.

Voz se sastojao od tehnički neispravne lokomotive 441 910 koja je prethodno danima stajala u Konjicu, spremna za popravak.

Ovaj incident su uzrokovale i druge tehničke greške, odnosno izostanak radnji koje su trebale biti urađene po pravilu željezničke službe.

Dizalica koja teži 150 tona trebala je biti prva uz vučnu lokomotivu, ali zbog propusta, dizalica je bila zadnja u sastavu voza, tako da je sastav voza pokidan.

Svi dopisi uposlenika i mašinovođa o kritičnim dijelovima pruge i neispravnosti lokomotiva koja danima i godinama uposlenici pišu nadležnima, uvijek ostaju ignorisana i neodgovorena, rekao je izvor.

A zbog nemarnosti nadležnih putnički talgo vozovi 721 i 722 su sinoć stajali u stanici u Konjicu, potvrđeno je iz Željezničke stanice Konjic.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()