Vijest za penzionere u RS: U aprilu uplata dvije penzije zbog Vaskrsa

Jedna će biti uplaćena krajem ove sedmice, a druga, koja je trebala biti uplaćena naredni mjesec, do kraja ovog mjeseca

04.04.2024. 12:53
  • Podijeli:
žena, baba, baka, penzija, penzionerka, penzioneri, starost, šetnja, park, vreme pixabay-657634b9830fe.webp Foto: Pixabay

U ovom mjesecu isplatićemo dvije penzije. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je kako će penzioneri u tom entitetu dobiti dvije penzije u mjesecu aprilu zbog vaskršnjih praznika.

Jedna će biti uplaćena krajem ove sedmice, a druga, koja je trebala biti uplaćena naredni mjesec, do kraja ovog mjeseca.

“Naša borba dovodi do toga da je Republika Srpska stabilna. Nije i neće bankrotirati. Za penzije se do kraja sedmice isplaćuje 147 miliona KM, a do kraja mjeseca još toliko”, naveo je Dodik.

Najnižu penziju u RS primaju oni koji su imali do 15 godina staža i ona iznosi 300,61 KM, dok je za one koji imaju 40 godina staža najniža penzija 601,35 KM.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()