Vijeće ministara odobrilo 180.000 KM za učešće BiH na Venecijanskom bijenalu

Vijeće ministara BiH prihvatilo prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta da Paviljon BiH na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti 2024. godine predstavi projekt Mjera mora

28.12.2023. 18:39
  • Podijeli:
AA-20230823-31982463-31982457-SAVJET_MINISTARA_BIH_DODATNE_KONSULTACIJE_O_ZAKONU_O_SUDOVIMA_I_ZAKONU_O_ORGANIZACIJI_TRZISTA_VINA-64e64ef6466d2.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju sredstava za potrebe sudjelovanja Bosne i Hercegovine na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti 2024. godine.

Riječ je 180.000 KM za sudjelovanje BiH na Venecijanskom bijenalu, u okviru granta neprofitnim organizacijama, planiranih Zakonom o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu.

Vijeće ministara BiH ranije je danas, na 34. redovitoj sjednici, prihvatilo prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta da Paviljon Bosne i Hercegovine na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti 2024. godine predstavi projekt Mjera mora, autora akademskog kipara Stjepana Skoke i kustosa postavke Marina Ivanovića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()