Već na zadatku: "Google street view" automobili u Sarajevu

Gugl koristi sopstvene kamere generacije 4 i tako bi trebalo da se popuni jedno od rijetkih područja kojima nedostaje pokrivenost.

01.05.2024. 14:08
  • Podijeli:
street view goodle shutterstock_1401699320-6534bdb39ee44.webp Foto: Shutterstock

Specijalizovana Gugl Strit Vju vozila stigla su u Sarajevo, a već su bila na zadatku.

Gugl je dodao BiH na listu zemalja u kojima će Strit Vju automobili voziti 2024. godine.

Bosna i Hercegovina je jedna od posljednjih evropskih zemalja u kojoj ne postoji Strit vju, uz Kipar, Moldaviju, Lihtenštajn, Jermeniju, Azerbejdžan, Gruziju i Vatikan.

Gugl koristi sopstvene kamere generacije 4 i tako bi trebalo da se popuni jedno od rijetkih područja kojima nedostaje pokrivenost.

Budući da je Gugl dodao većinu Njemačke na Strit Vju, preostala područja sa slabom pokrivenošću u Evropi sada su Balkan, i potez od Bjelorusije do Azerbejdžana.

Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, a takođe i Albanija, imaju djelimičnu pokrivenost kamerama treće generacije. Sve ove zemlje pokrivene su prije 8-10 godina i hitno im je potrebno ažuriranje, piše Klix.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()