Vatrogasna vozila iz BiH idu u Evropu, Tursku i UAE

Po najvišim standardima i kvaliteti nadogradnje ovaj bh. brend može se dovesti u rang svjetskih proizvođača vatrogasnih vozila

02.01.2024. 15:00
  • Podijeli:
vatrogasci-vladaks.jpg

Protekle sedmice, za kraj godine, općinama Tešanj i Kotor Varoš isporučena su nova vatrogasna vozila domaće proizvodnje kompanije SU-AD iz Živinica.
Time je postignut cilj da tokom godine proizvede se ili uradi potpuna restauracija deset vozila za domaće tržište.

Po najvišim standardima i kvaliteti nadogradnje ovaj bh. brend može se dovesti u rang svjetskih proizvođača vatrogasnih vozila.

Bosna International Forum kroz organizaciju Samita gradonačelnika BiH i saradnju sa partnerskim lokalnim zajednicama i dalje nastavlja plasman ovog proizvoda.

Zahvaljujući izgrađenim odnosima sa određenim kontaktima iz dijaspore Bosne i Hercegovine, ovaj brend našao je svoje tržište i van granica zemlje, a radi se o nekoliko evropskih zemalja, te Turskoj i UAE.

Suad Bešlić, direktor kompanije istaknuo je da je protekla godina bila izazovna, ali zadovoljan je postignutim rezultatima.

– Cijela ekipa je ponosna postignutim rezultatima obzirom da pored količine fokus je bio i na kvaliteti, izradi najmodernijih komponenti te softverskih rješenja. Potrebni certifikati za izvoz su u završnoj fazi, a tržište već spremno. Također za iduću godinu već je dogovoren plasman za proizvodnju i restauraciju dovoljan broj vozila da već imamo potrebu i za proširenjem radnih mjesta – kazao je Bešlić.

Hasib Hadžić, predsjednik BIF-a ne skriva zadovoljstvo rezultatima.

– Uz dovoljno vjere, truda i hrabrosti, bez obzira na svu kompleksnost i okolnosti, vjerovali smo u ovaj cilj i dokazali da u ovoj zemlji ipak je moguće ostvariti snove. Kroz Uniju poslovne zajednice dijaspore nastavljamo još intenzivnije sa razvojem novih projekata i saradnjom sa većim brojem lokalnih zajednica – naglasio je Hadžić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()