UO KCUS-a danas analizira odluku ministra Rimca o odbijanju davanja saglasnosti Gavrankapetanoviću

Odluka ministra Rimca izazvala je žustru polemiku, a lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega, ali i drugih aktera ove afere

27.02.2024. 09:36
  • Podijeli:
kcus_pixsell 1-6564d10818510.webp Foto: Pixsell

Upravni odbor (UO) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas bi trebao analizirati odlukufederalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca koji nije dao saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a te dati svoje mišljenje.

Kako je ranije za Klix.ba najavio član UO KCUS-a Dragan Stevanović, na sjednici, čije je održavanje planirano za danas, članovi UO će iznijeti svoj stav o odluci Rimca.

Gavrankapetanovića je UO KCUS-a izabrao za direktora kao prvorangiranog kandidata na konkursu.

Međutim, nakon skoro dva mjeseca Rimac je odbio dati saglasnost.

Odluka ministra Rimca izazvala je žustru polemiku, a lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega, ali i drugih aktera ove afere.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()