UNA pita Banjalučane: Šta mislite o letećem taksiju

"Bože sačuvaj, gdje ću ja penzioner ići? Ja bih do Laktaša i nazad"

09.04.2024. 22:00
  • Podijeli:

Dubai 1950. godine, pustinja. Danas centar svjetskog turizma i kapitala. Taksi na četiri točka pada u zaborav. Ovo je grad koji će prvi u svijetu imati leteći taksi kao komercijalnu uslugu, grad koji budćnost živi u sadašnjem vremenu.

"Krećemo korak po korak ka međunarodnom tržištu i prvo smo izabrali Dubai jer je on najinovativniji grad na svijetu", rekao je Minguan Qiu generalni menadžer jedne od prvih kompanija na svijetu koje su proizvele leteći taksi.

Ovo je Džobi, leteći taksi koji će pored pilota prevoziti četiri putnika. Umjesto 45 minuta vožnje od aerodroma do hotela, letećim taksijem stići ćete za samo 10-ak miniuta.

I Beograd bi uskoro mogao biti poput Dubaija, bar prema riječima Aleksandra Vučića.

"Ono što je naš cilj, a to je da za EXPO 2027.godine imamo leteći taksi, da imamo leteće automobile u Beogradu. Ma, kako to vama ili meni izgledalo čudno, mi ćemo dati sve od sebe da budemo prvi ili drugi u Evropi koji će da uvedu leteći taksi", poručio je predsjednik Srbije.

U 21.vijeku ništa nije nemoguće. San ili java?

Pitali smo građane, da li im ovakva ideja zvuči relano?

"San definitivno", kaže jedna mlada Banjalučanka.

Drugačije mišljenje ima jedna penzionerka koja kaže:

"Sve je moguće u današnje doba".

"Uuu, kakav kod nas nema ni ovih taskija dovoljno kakav leteći? Uuu, ko je to izmislio ovdje", mišljenja je penzioner.

Da je leteći taksi naša relanost, koja bi to prva destiancija bila našim sugrađanima?

"Bože sačuvaj, gdje ću ja penzioner ići? Ja mogu do Laktaša i nazad, ali neću da idem taksijem letećim, autobusom ću".

Život na točkovima, tj. za volanom već 14 godina živi taksiststa Boris Dević.

Da vožnju asfaltom u nekoj daljoj budćnosti zamijeni taksiranjem ali u vazduhu kaže:

"Prije jedne decenije, to još nije realno. E sad, kad bi bilo, ja bih prihvatio da položim da vozim za leteći taksi i da radim taj posao, da bi se sačuvao posao i sačuvao novac. Mislite li da bi Banjalučani bili dobri putnici kada je u pitanju leteći taksi? Svega ima, sigurno bi bilo, moralo bi biti putnika", mišljenje je ovog taksiste.

Najzdravije je ljekari kažu ići pjeske, do letećeg taksija u nasem gradu još ćemo se načekati, do tada je najsigurnije biti sam svoj vozač.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()