UIO BiH o kupovini zgrade u Banjaluci: Stigla jedna ponuda, od 2007. pokušavamo riješiti ovaj problem

Konstatovano je da je u traženom roku stigla jedna ponuda i to od ponuđača Grand Trade d.o.o. iz Banjaluke,

17.01.2024. 14:35
  • Podijeli:
uio-foto-una.jpg

Nakon isteka roka od mjesec dana od objave javnog oglasa za kupovinu objekta za smještaj Glavne kancelarije Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci i objekta za potrebe smještaja Regionalnog centra Banjaluka, danas je u 12:15 časova komisija UIO izvršila otvaranje ponuda.

"Konstatovano je da je u traženom roku stigla jedna ponuda i to od ponuđača Grand Trade d.o.o. iz Banjaluke, pri čemu je za potrebe kancelarijskog i višenamjenskog prostora (sale za sastanke, prostorije za smještaj servera...), ponuđač dostavio ponudu u količini od 12.280 m2 ukupne cijene u iznosu od 71.119.620,00 KM s PDV-om, dok je za potrebe parking prostora ponuđeno  4.740 m2 ukupne cijene u iznosu od 27.451.710,00 KM s PDV-om", saopćeno je iz UIO BiH.

Dodali su da će Komisija UIO u narednom periodu vršiti postupak evaluacije pristigle ponude u smislu ispunjenosti svih uslova traženih u javnom oglasu objavljenom 13.12.2023. godine.

"Podsjećamo, Uprava za indirektno oporezivanje još od 2007. godine pokušava riješiti smještaj zaposlenih u Glavnoj kancelariji u Banjaluci i zaposlenih u Regionalnom centru Banjaluka. U početku se ovaj problem pokušao riješiti na način da se kupi zemljište za izgradnju objekta u Banjaluci, te se u nekoliko navrata sa nadležnima u Gradu Banjaluka pokušalo iznaći adekvatno zemljište za izgradnju objekta UIO u Banjaluci, međutim rješenje se nije našlo. Nakon toga Savjet ministara BiH donosi Odluku o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima UIO u kojoj se vrši izjmena na način da će UIO kupiti gotov objekat za smještaj službenika u Banjaluci. Do danas je Uprava za indirektno oporezivanje  pokušala u četiri navrata da kupi gotov objekat u Banjaluci, međutim i ovi postupci su bili bezupješni. S obzirom na loše uslove u kojima rade službenici UIO zaposleni u Glavanoj kancelariji u Banjaluci i ekstremno loše uslove u kojima rade službenici zaposleni u Regionalnom centru Banjaluka svi zaposleni očekuju konačno rješenje ovog problema", saopćili su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()