U januaru veća proizvodnja sira, pavlake i maslaca

U prvom mjesecu ove godine prikupljeno je 21.966 tona kravljeg mlijeka, što je skoro ista količina kao u januaru lani

22.03.2024. 13:20
  • Podijeli:
kajkak sir namaz pixabay-65bb8096d845a.webp Foto: Pixabay

Proizvodnja kravljeg sira u BiH u janauru bila je veća za 7,7 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, pavlake za 7,6 odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda za 10,8 odsto, a maslaca i ostalih žutomasnih proizvoda za tri odsto.

Proizvodnja kravljeg sira u prvom mjesecu iznosila je 752 tone, pavlake 1.858 tona, fermentisanih mliječnih proizvoda 4.505 tona, a maslaca i ostalih žutomasnih proizvoda 139 tona.

U BiH je proizvodnja mlijeka za piće u januaru iznosila 13.166 tona i manja je za 5,2 odsto nego u istom mjesecu lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U prvom mjesecu ove godine prikupljeno je 21.966 tona kravljeg mlijeka, što je skoro ista količina kao u januaru lani.

Ukupna količina mliječne masti u januaru bila je manja za 0,3 odsto, dok je sadržaj mliječnih proteina bio veći za 0,6 odsto u odnosu na januar 2023. godine, izvijestio je BHRT.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()