U BiH sunčano uz umjerenu oblačnost, u narednim danima kiša

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 stepeni

13.11.2023. 08:20
  • Podijeli:
vrijeme_anadolija 8.jpg Foto: Anadolija

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica, Ivan Sedlo, Livno 0; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo, Stolac, Tuzla, Zenica 3; Drvar, Široki Brijeg 4; Bihać 5; Mostar 6; Gradačac 7; Neum 10 stepeni Celzijusevih.

Danas će u našoj zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. U nižim dijelovima grada, prije podne, magla ili niska naoblaka. Dnevna temperatura oko 13 stepeni - naveli su u saopćenju.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana.

Tako nas sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12 stepeni, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena Celzijusevih.

Za srijedu su iz FHMZ prognozirali pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusevih.

U četvrtak će biti pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusevih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()