U BiH i danas oblačno i susnježica: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do 12, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 15 stepni Celzijusa

23.11.2023. 09:43
  • Podijeli:
shutterstock_1183361695 jesen, oktobar, čaj, bundeva, autumn kiša-652d3aaf25d10.webp Foto: Shutterstock

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje oblačnosti poslijepodne.

U jutarnjim satima ponegdje u centralnom, istočnim i zapadnim područjima Bosne slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do 12, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 15 stepni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko tri, a dnevna oko pet stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza i dalje je relativno nepovoljna. Iako će postepeno biti stabilnije, prohladno vrijeme i veći sadržaj vlage u zraku loše će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima povreda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka. Na jugu malo toplije i ugodnije.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 metara očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinma. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslijepodne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaku udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosnije je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslijepodne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do nula, na jugu do dva, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()