Termoelektrana u BiH obustavlja proizvodnju: Otkriven i razlog

Povratak na mrežu očekuje se polovinom narednog sedmice kada se očekuje stabilizacija cijena na tržištu

24.12.2023. 19:08
  • Podijeli:
TEGacko_foto_RTEGacko-1664273856214.webp Foto: RTE Gacko

Termoelektrana Gacko u ponoć će obustaviti proizvodnju električne energije, potvrđeno je iz Rudnika i termoelektrane Gacko (RiTE), odakle dodaju kako je u pitanju planirani zastoj.

Iz RiTE su naveli kako je zbog niskih cijena na tržištu električne energije, a sve zbog praznika u Europi, koje su dosta niže od proizvodnih cijena u termoelektranama, odlučeno da u ponoć planski izađu s mreže, piše portal Hercegovina.info.

Kako su pojasnili, ovaj planirani zastoj će iskoristiti kako bi se otklonili sitniji nedostaci u radu i elektrana pripremila za stabilan rad u narednom periodu.

Povratak na mrežu očekuje se polovinom narednog sedmice kada se očekuje stabilizacija cijena na tržištu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()