Tajvanac svirao na ulici u Zenici kada mu je vjetar otpuhao novac, potez građana ga dirnuo

Naime, građani koji su bili u blizini su mu odlučili pomoći te odmah vratili sav novac nazad u njegovu torbu za gitaru

03.04.2024. 13:00
  • Podijeli:
Tajvanac_zenica_novac_foto_Instagram-660bc1f57365c.webp Foto: Instagram/pistalinovecky

Tajvanac Steve Lin nedavno je svirao na ulici u Zenici, a u jednom trenutku mu je vjetar otpuhao novac.

Naime, građani koji su bili u blizini su mu odlučili pomoći te odmah vratili sav novac nazad u njegovu torbu za gitaru.

"Niko nije pokušao ukrasti. Ovo se dogodilo u Zenici. Ugrijalo mi je srce. Hvala vam, Bosanci. Hvala, braćo i sestre. Vi ste moje srce, ja sam Bosanac", naveo je.

"Dobar si čovjek. Hvala ti što pjevaš na bosanskom jeziku i uljepšavaš nam dane i noći tokom koje iskoristimo za šetnju", "Moj lijepi grad i divni ljudi", "Kako lijepo", neki su od komentara.

Kao što je poznato, Steve je redovan gost u Sarajevu, gdje na Ferhadiji svira poznate bh. i regionalne pjesme. Krajem prošle godine je naročito oduševio građane i turiste izvedbom "Cesarice" legendarnog Olivera Dragojevića.

Članovi grupe Dubioza kolektiv su se u januaru pridružili Steveu dok je pjevao te otkrili da je sarajevska policija kaznila Tajvanca zbog "kršenja javnog reda i mira".

"Objektivna sarajevska publika ga je nagradila aplauzom, a objektivna sarajevska policija ga je nagradila kaznom od 150 KM", naveli su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()