Svjetski dan poezije okom i perom našeg meteorologa

Do razvedravanja doći će kasno poslijepodne

21.03.2024. 20:20
  • Podijeli:

Oni koji je pišu znaju da se danas obilježava svjetski dan poezije, ali nije danas samo dan stiha, danas se uz crvkut ptica i riječnog šuma obilježava i svjetski dan šuma.

Petak nam donosi nove oblake širom zemlje,

ne jednog dijela, nego duž države cijele.

Sutrašnji dan proći će uz oblak više,

meteorolog koji ovo piše, siguran da će biti i slabe kiše.

Do razvedravanja doći će kasno poslijepodne,

tada će oblak lagano ka istoku da ode.

Jutarnja temperatura od pet do devet, taman da radosni napustimo krevet. Maksimalna dnevna svima će da godi i kaput više zbog nje, nije u modi. Biće od 12 do 16 stepeni možda i više, tamo južnije i devetnaest, na živinom stubu će da piše.

Jutro počinjemo s oblakom više, o njima može mnogo da se piše, jer će ih oko podnevnih sati biti sve više, a uz njih naravno i kiše. Veče donosi razvedravanje blago, to je sigurno čuti svima drago. Kišu ujutru prati jugo, ali ne dugo, jer od podne sjeverac će da duva, pa može i marama neka da se fura.

Sve vas zanima kakvo nam se vrijeme za vikend piše, da li će biti sunca ili kiše?

Pa da kažem glasno svima, subota donosi sunca više, ni traga ni glasa od kiše, dok nedjelja već oblake nove nosi, ali i sjeverac u kosi.

O vremenu može mnogo da se piše, tada mi duša ubrzano diše, posebno kada najavljujem neke nove kiše.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()