Sve je spremno za sezonu grijanja: Stanivuković posjetio Eko-toplane

Svi proizvodni pogoni u punom kapacitetu.

16.10.2023. 18:20
  • Podijeli:
STANIVUKOVIC TOPLANA-652d6d2e938fa.webp Foto: S.Ćuković/Grad Banja Luka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas tokom posjete preduzeća "Eko-toplane" da je sve spremno za sezonu grijanja, navodeći da je trenutno uskladišteno 40 tona energenta - drvne sječke, što je, kako kaže, dovoljno za nekoliko mjeseci, dok je preostala količina ugovorena sa dobavljačima.

Stanivuković je podsjetio da je grad Banjaluka u proteklom periodu izdvojio ukupno 10 miliona KM za "Eko-toplane", od kojih je pet miliona KM za subvencije s ciljem da se građani u što većoj mjeri zaštite od poskupljenja koja su zadesila cijeli svijet, a pet miliona KM za rekonstrukciju toplovoda kako bi grijna sezona bila što uspješnija.

"Više od milion KM uloženo je u mrežu koja vodi u Novu Varoš, a isto toliko sredstava uloženo je za rekonstrukciju mreže koja vodi prema naselju Lazarevo", rekao je Stanivuković novinarima i dodao da je rekonstruisana i toplovodna mreža u Gajevoj ulici.

Član Uprave ovog preduzeća Dragiša Zečević rekao je da su svi proizvodni pogoni u punom kapacitetu.

"Nabavljen je energent – drvna sječka za predstojeću sezonu, a u toku ljeta izvršena je i neophodna rekonstrukcija pogona, ali i distributivne mreže", poručio je Zečević.

Sezona grijanja u Banjaluci počela je juče, a režim isporuke toplotne energije biće prilagođavan spoljašnjim temperaturama, saopštili su ranije iz preduzeća Eko-toplane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()