Stanje na putevima: Jutarnja magla smanjuje vidljivost

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

07.10.2023. 09:17
  • Podijeli:
Auto put_magla_cesta_Foto Unsplash-1667489355458.webp Foto: Unsplash

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, a jutarnja magla smanjuje vidljivost, posebno u kotlinama i na području Šešlija, prema Derventi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničkim udarima predmetni nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog deminiranja terena, na regionalnom putu Doboj-Maglaj, u mjestu Rječica Donja, grad Doboj biće privremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova - radovi će trajati 30 minuta, nakon čega će saobraćaj biti puštan 15 minuta, do 17. oktobra.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do kraja godine obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije mosta preko Široke Rijeke, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme obustave, i teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka-Klašnice.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj u toku je sanacija na nekoliko lokacija, tako da se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku je čišćenje akumulacije na brani Bogatići na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo, tako da se na ovoj lokaciji svaki dan, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()