Šta gledati za vrijeme praznika?

Klasika, poput “Sam u kući”, “Kako je Grinč ukrao Božić”, saga “Gospodar prstenova”, serijal “Hari Poter” I slično uvijek može, ali može i nešto drugačije

30.12.2023. 21:00
  • Podijeli:

Mnogi praznike dočekuju u kućnoj varijanti, uz filmski maraton. Ljubitelji sedme umjetnosti izbarali su za vas top pet naslova.

Pidzamica, pićence, društvo može, ali nije i obavezno i na sve to dobar film. Može li bolje za vrijeme praznika!? Ali šta gledati

Klasika, poput “Sam u kući”, “Kako je Grinč ukrao Božić”, saga “Gospodar prstenova”, serijal “Hari Poter” I slično uvijek može, ali može i nešto drugačije.  

Monika Ponjavić teoretičat filma predlaže španski animirani film “Klus” reditelja Serhija Pablosa. Radnja se odvija u izmišljenom gradu Smećegradu, gdje se razmaženi poštar Jesper susreće s misterioznim stolarom Klausom. Ovo neočekivano prijateljstvo vodi stvaranju božićne tradicije i vraćaju magiju praznika u živote ljudi. Klaus je film koji će vas dirnuti svojom pričom, predivnom animacijom i dubokim porukama o ljubaznosti, darivanju i zajedništvu.

Drugi film koji Monika predlaže dolazi iz italijanske kuhinje .

Film rediteljke Aliče Rorvaher “Srećan kao Lazaro”, nagrađen na Filmskom festivalu u Kanu za najbolji scenario, predstavlja priču o susretu Lazara, mladog paora koji je toliko dobar da ljudi često misle da je ograničen, i Tankredija, mladog plemića čija majka, markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigareta, tretira farmere kao robove. Čvrsta veza je zapečaćena kada Tankredi zamoli Lazara da mu pomogne da iscenira sopstvenu otmicu, a njihovo prijateljstvo postaje toliko dragocjeno da će prevesti Lazara kroz vrijeme u potragu za Tankredijem i Lazaro, potpuno nepromjenjen, nađe se u velikom gradu u kome su porodice ostale bez ičega zbog banaka.

Ukoliko ste ipak za akciju, filmski kritičar Nebojša Ristić donosi nekoliko predloga.

Film “The Killer” režirao je David Fincher, a uloge tumače Michael Fassbender, Tilda Swinton, Arliss Howard I drugi. Film prati priču o hladnokrvnom plaćenom ubici koji zapada u egzistencijalnu krizu, u svijetu bez ikakvih moralnih kompasa i ograničenja. Priča sastavljena od šest poglavlja,  prologa i epiloga, počinje na lokaciji u Parizu, gdje on čeka svoju novu metu, a čekajući radi jogu, vježba, sluša Smithse i telefonom razgovara s advokatom Hodgesom… Nakon sudbonosnog skoro promašaja, atentator se bori protiv svojih poslodavaca i sebe, u međunarodnoj hajci za koju tvrdi da nije lične prirode …

Spektakularna akcija nastaje u filmu “Silent Night” .Ova napeta akcija legendarnog reditelja Džona Vua i producenta filma ‘Džon Vik donosi spektakularne akcijske scene, obećavajući nevjerovatnu napetost i uzbuđenje koje će vas držati prikovane za ekran. Ožalošćeni otac izvršava svoju dugo očekivanu osvetu protiv nemilosrdne bande koja mu je sina ubila na badnji dan.

Veliko finale neka bude ovogodišnje ostvarenje Martin-a Scorsese-a . Zasnovan na istinitoj priči i ispričan kroz nevjerovatnu romansu Ernesta Burkharta (Leonardo Dikaprio) i Moli Kajl (Lili Gledston), „Ubistva pod cvjetnim mesecom“ je epska krimi saga, gdje se prava ljubav ukršta sa neizrecivom izdajom.  

Srećni praznici.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()