Šta će biti sa Izetbegovićevom, još je nepoznato: Konačnu odluku donijeće sud

"Niko od nas ne zna koje bi bile potencijalne posljedice tzv. oduzimanja magisterija"

14.03.2023. 20:02
  • Podijeli:

Sebija Izetbegović je, bar zvanično, trenutno jedina osoba u BiH koja je, profesor na fakultetu, doktor medicinskih nauka, direktor bolnice, a da name zvanje magistra.

"Studenti koji su polagali ispite kod Sebije Izetbegović ne treba da se brinu jer njihovi ispiti neće propasti ili biti poništeni. Njihov rad i polaganje neće doći u pitanje, to je sigurno", poručio je nedavno Rifat Škrijelj za naš portal.

Studenti mogu biti mirni. Ali šta će biti sa Izetbegovićevom, još je nepoznato, iako su gotovo sve stvari ovdje jasne. Smatra to i akademska zajednica, koja podržava odluku Senata, ali isto tako priznaje, da je trebalo smjelosti za sve to.

"Ako pogledate vi i danas imate situaciju da je javnost podiljena po pitanju doktorice Izetbegović, kakve god argumente da kažete, njene pristalice i pristalice njenog muža Bakira Izetbegovića jednostavno ne prihvataju. Oni smatraju da je to hajka, napad na Bakira napad na SDA", poručio je Suad Kurtćehajić, akademik i redovni profesor na Fakultetu političkih nauka.

Upravo zbog političke pozadine ali i one sudske koja tek slijedi, ovaj slučaj je daleko od završenog. Izetbegovićeva je već najavila krivične prijave protiv rektora Univerziteta i članova komisije.

"Niko od nas ne zna koje bi bile potencijalne posljedice tkz. oduzimanja magisterija. Konačnu odluku i u tom pitanju će dati sud jer na svaku odluku Univerziteta normalno, sud će donijeti svoju konačnu odluku", poručila je advokatica Nina Kisić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()