Spremate se da izgovorite DA? Evo šta vam sve treba za savršenu svadbu

Više detalja donosi u prilogu Nevena Topić.

14.04.2024. 20:26
  • Podijeli:

Oni koji planiraju da stanu na ludi kamen i izgovore sudbonosno "da", prethodno, mnogo toga moraju da urade. Prvo se rezervišu svadbeni saloni i muzičari, kojima su termini uglavnom već popunjeni. Nevena Topić provjerila je kakva je dostupnost banjalučkih svadbenih salona za ovu godinu i koji su to datumi, najtraženiji za svadbeno slavlje.

 Tražite savršen prostor za još savršeniji dan? Požurite! Rezervacije svadbenih salona za ovu godinu u Banjaluci uveliko su počele, a pojedini parovi salon su izabrali još prošle godine. Po cijeni od 70 maraka pa na više po stolici. Subota je i dalje najaktraktivnija za svadbeno veselje, ali ne manjka ni onih nedjeljom, pa čak i petkom.

“Oni udarni termini su popunjeni, to je septembar, kraj avgusta, maj, onako kad nije ni prevruće ni prehladno. Mi već imamo  zakazane svadbe i za 2025. godinu, tako da tu nema pravila. Ono što je bitno jeste da mladenci uklope slobodne termine kada je u pitanju bend", kaže Vanja Božić Vujinić.
 

A bez benda svadbeno veselje je nezamislivo. Za muziku možete da izdvojite od hiljadu pa čak do 10 hiljada maraka u zavisnosti od broja članova benda, naručivanje pjesama ili ne, ali i od drugih uslova. Poznatiji bendovi zauzeti su i po godinu dana ranije, a udarni termini su ljetni mjeseci.

“Našem bendu je sljedeće godine i kompletan maj I kompletan jun popunjen subotama.  Ove godine se potrefilo da jun ima pet vikenda, 1. jun pada subota, a 30.jun nedelju i imamo sve subote i nedelje zauzete. Neki mladenci ne mogu da nađu slobodno pa petkom organizuju svadbeno veselje. Mi u junu immao i tri petka tako da nam se ove godine potrefilo da imamo 13 svadbi u jednom mjesecu i sve u regiji Banjaluka”, ističe Srđan Grabovac, šef benda,
 

Velika je potraga i za vjenčanicama. U salonima kažu da su mnoge već odavno rezervisane. Izbora je mnogo, cijene za svačiji džep, a ono što je neophodno jeste rezervisati ih nekoliko mjeseci unaprijed.

“Postoje djevojke koje i po godinu dana ranije rezervišu vjenčanicu, a postoje i neke koje čekaju posljednji trenutak, 15 - 20 dana pred svadbu. Najčešće su to djevojke koje žive vani pa dođu pred svadbu ili trudnice recimo. Postoji jako puno brendova koji su i cjenovno različiti. Sve su haljine nove a najam se kreće od 500 maraka do 2500 hiljade. U cijenu ulazi i korekcija haljine prema mjerama mladenke i ulazi sva popratna oprema, to su one podsuknje, velovi, šnale za kosu", objašnjava Sanja Radulj Čeko, vlasnica salona vjenčanica.
 

 Vlasnici salona, muzičari, fotografi, jednom riječju svi oni koji na neki način učestvuju u vašem danu za pamćenje savjetuju da na vrijeme krenete u potragu za svim što želite za svoje vjenčanje iz snova, jer biste u suprotnom bili primorani da mijenjate planirani datum.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()