Skup "Granica postoji" u Turiću

Skup "Granica postoji" planiran je za danas 17.00 časova kada će početi okupljane građana na putu ka mjesnoj zajednici Turić

06.10.2023. 08:40
  • Podijeli:
protest foca granica postoji-650488622a8e0.webp Foto: SRNA

Skup pod motom "Granica postoji", u znak podrške institucijama Republike Srpske, danas će biti održan na međuentitetskoj granici u mjesnoj zajednici Turić u Pelagićevu.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je Srni da je cilj ovog mirnog okupljanja zaštita institucija Republike Srpske u vrijeme pojačanih pritisaka i pozvao građane da se u što većem broju odazovu.

"Pritisci na institucije Republike Srpske dolaze od onih koji nikako da se pomire sa činjenicom da je prošlo vrijeme kolonijanizma", rekao je Tešić.

On je istakao da je bitna podrška institucijama Republike Srpske u vrijeme ucijena i prijetnji čiji je krajnji cilj oduzimanje imovine Srpske, stvaranje unitarne BiH u kojoj bi dominaciju imali Bošnjaci.

Skup "Granica postoji" planiran je za danas 17.00 časova kada će početi okupljane građana na putu ka mjesnoj zajednici Turić.

Prethodni skup održan je 29. septembra na međuentitetskoj granici u Stanić Rijeci u Doboju.

Na skupovi pod motom "Granica postoji" koji su počeli 1. septembra građani su iskazali protivljenje zbog podizanja optužnica pravosuđa BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Građani su se na ovakav potez odlučili nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice Dodika i Lukića.

Sud BiH je 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()