Škrijelj potpisao Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović

Danas također u 16:00 sati zasijeda Upravni odbor KCUS-a, na kojem će se raspravljati hoće li Izetbegović ostati na čelu ove zdravstvene ustanove

25.04.2023. 08:58
  • Podijeli:
sebija-izetbegovic-anadolija (1)-641d92265d2e9.webp Foto: Anadolija

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) potpisao je jučer Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Ovu informaciju potvrdio je rektor Škrijelj koji je ovim potpisom samo ispoštovao odluku Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS), a na osnovu čega je Senat dao saglasnost.

Podsjećamo, Sebiji Izetbegović je ranije poništen i magisterij, a jučer je Općinski sud u Sarajevu usvojio i mjeru osiguranja u njenom slučaju.

U tom slučaju, ni rektor ni Senat ne mogu donositi odluku o poništenju doktorata, međutim, to je jučer urađeno jer na adresu Senata nije stiglo nikakvo takvo rješenje.

Danas također u 16:00 sati zasijeda Upravni odbor KCUS-a, na kojem će se raspravljati hoće li Izetbegović ostati na čelu ove zdravstvene ustanove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()