Sjednica Senata UNSA zakazana za danas: Sebiji Izetbegović će biti poništen doktorat?

Izetbegović je ranije ostala bez zvanja magistra nauka

13.04.2023. 08:41
  • Podijeli:
sebija-izetbegovic-anadolija (1)-641d92265d2e9.webp Foto: Anadolija

Vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu zakazana je za danas i trebala bi početi u 13 sati, a na njoj bi se trebao razmatrati izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koji se odnosi na doktorat direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Ona bi danas mogla ostati bez doktorata.

Rješenje kojim se Univerzitetu u Sarajevu nalaže da u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju KS oglasi nevažećom diplomu doktora medicinskih nauka Sebiji Izetbegović, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je izdala 3. aprila.

Podsjetimo, paralelno s ovim procesom, Vlada Kantona Sarajevo već je zatražila od svog člana u Upravnog odboru KCUS-a da postavi pitanje zakonitosti da Sebija Izetbegović bude direktorica, posebno sad nakon što je ostala bez magistarskog i nakon što je KUIP naredio poništavanje doktorata.

Izetbegović je ranije ostala bez zvanja magistra nauka.

Kako je jučer pisao portal "Avaza", prema našim saznanjima, na vanrednoj sjednici Senata UNSA-e, trebala bi se dati saglasnost rektoru Rifatu Škrijelju kao ovlaštenoj osobi, da postupi u skladu sa Rješenjem Kantonalne uprave za inspekcije poslove. Drugim riječima, da poništi doktorat Sebiji Izetbegović. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()