Sebija Izetbegović sudski traži povratak titula magistra medicinskih nauka: “Pojavila se velika kartonska koverta…”

Još početkom marta prošle godine oduzeto je akademsko zvanje Sebiji Izetbegović na Senatu Univerziteta u Sarajevu

28.02.2024. 08:18
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Sebija Izetbegović, nekadašnja direktorica sarajevskog kliničkog centra koja je nedavno otišla u prijevremenu penziju tužila je Univerzitet u Sarajevu traživši da se poništi odluka o oduzimanju njene titule magistra medicinskih nauka. S tim u vezi danas će pred Općinskim sudom u Sarajevu biti održano pripremno ročište.

Izetbegović je u ranijim medijskim istupima kazala da su pronađeni orginali njenih dokumenata i certifikati koji potvrđuju validnost njenih akademskih zvanja.

“Pojavila se velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak”, navela je tada Izetbegović.

Još početkom marta prošle godine oduzeto je akademsko zvanje Sebiji Izetbegović na Senatu Univerziteta u Sarajevu.

“Iz razloga što imenovana nije ispunila sve obaveze na postiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme sticanja diplome magistra, odnosno nije ispunila propisane uslove za sticanje odgovarajućeg stručnog naživa magisitra nauka”, kazao je tada Rifat Škrijelj, rektor Univeriteta.

Nakon magistarske titule Izetbegović je oduzeto i zvanje profesorice na Medicinskom fakultetu.

Izetbegović je trenutno zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()